Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

17 май – Ден на българския спорт

 17 Май 2007

С различни спортни и културни прояви бе посрещнат днешният Ден на българския спорт във всички учебни заведения на община Кърджали. Училищните дворове екнаха от детски гласове, спортните площадки бяха пълни, а децата на Кърджали премериха сили в състезания по народна топка,футбол и тенис на маса.
За осма поредна година със съдействието на община Кърджали се проведе и масов крос за ученици, чийто домакин бе СОУ “Отец Паисий”. В него се включиха около 400 деца, разделени в четири възрастови групи. Стартовете бяха давани от главният специалист в общинска администрация сектор “Култура,спорт и развитие на туризма” Тодор Радев, който инструктира участниците, за да няма инциденти по време на масовата проява.
Най- ентусиазирани и с най-масово участие в кроса бяха децата от първа възрастова група І-ІV клас. Победители при тях за момичета и момчета станаха възпитаниците на СОУ “Отец Паисий”- Константина Делчева и Димитър Александров.
Първи финиша във втора група V-VІІ клас преминаха Катерина Мишонова от СОУ “Отец Паисий” и Рашид Изет от СОУ “ Св. Климент Охридски”.
В трета възрастова група VІІІ-Х клас най-бързи бяха Нефизе Ариф от СОУ “Св.Климент Охридски” и Евелин Милев от СОУ “Отец Паисий”, а при най-големите ХІ-ХІІ клас победители в кроса станаха отново възпитаници на СОУ “Отец Паисий” Таня Каменова и Халим Халим.
Докато атлетите мериха сили в масовия крос в парк “Простор” в двора на училището – домакин се проведе футболна среща между сборни отбори учители-седмокласници. След оспорвана борба мачът завърши 1:1.
В Деня на българския спорт не липсваха и културни изяви. Дворовете на учебните заведения се превърнаха в импровизирани сцени за талантливите деца на Кърджали.


Още снимки
 Прочитания: 2401 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign