Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Детски празник “Аз помагам на света да бъде по-добър”

 17 Май 2007

Деца от Кърджали, Момчилград, Падина, Джебел, Ардино и Крумовград се събраха снощи в областния център, за да кажат заедно: “Ние помагаме на света да бъде по-добър”. По този начин те се включиха в Националната кампания за толерантност.Преди началото на концерта малките изпълнители бяха поздравени от главния секретар на община Кърджали Сезгин Бекир и Геновева Черкезова от МОН.
“Кърджали винаги е бил град ,който се слави с толерантността, а изкуството обединява и ни прави по-добри “, с тези думи секретарят на община Кърджали се обърна към участниците в проявата.
Гости на детския празник бяха началникът на РИ на МОН Надя Джунджулова, директори на ОДК от общините на областта, учители, родители и разбира се много деца.
Празничният концерт пред Паметника на Освободителите в градската градина бе открит от мажоретния състав при ОДК Крумовград. Следваха изпълнения на групата за автентичен родопски фолклор от село Падина и ОДК Момчилград. На сцената след тях танцуваха и деца от Джебел и Ардино.
В същото време, докато течеше концерта, децата имаха и възможност да напишат своите послания и предложения към възрастните и връстниците си от Европейските страни. Повече усмивки, радост, слънце, творчество и доброта - това бяха написали участниците в детския празник върху десет метровия транспарант.
Той ще бъде добавен към големия транспарант на всички деца от България и връчен на министъра на образованието Даниел Вълчев, под чийто паронаж се провежда инициативата. Детският празник “Аз помагам на света да бъде по-добър” завърши с огнено шоу, подготвено от Школата за атракционно изкуство при Националния дворец на децата - София. Организатори на проявата в Кърджали бяха община Кърджали и ОДК.

Още снимки
 Прочитания: 2428 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign