Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започва приемът на заявления за постъпване в детските градини в Кърджали

 25 Февруари 2020

277 са свободните места в яслени групи за деца родени през 2018 година и 380 за първа възрастова група. Това е капацитетът на детските градини в град Кърджали, с който общината стартира приема на заявления за постъпване  в тях през новата учебна 2020/2021 година.

Приемът на заявления започва от първият работен ден на март, съгласно действащата Наредба, а тази година това е 2 март /понеделник/. Приемът  ще продължи два месеца, а  срокове за подаване на документите са разписани в Наредбата за  условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини и в подготвителните групи на училищата на територията на община Кърджали.

Родителите имат достатъчно време за подаване на документите до края на месец април, а необходимата документация изисквана от тях може да бъде открита на сайта на общината или в съответната детска градина.

За новата учебна година приемът в детските градини на територията на град Кърджали ще се осъществява в 13 ясленни групи и 16 - първа група.

 Приемът на деца в детските градини се извършва  в изпълнение на разпоредбите на чл.4, ал.1, 2 и 3 от Наредбата №5 за предучилищно образование. Постъпването на  дете в детските градини е пожелание и избор на родителя. При подаване на документите те трябва да бъдат пълен комплект. След извършване на класирането, от 1 до 10 юни, родителите  са длъжни да потвърдят градината, в която е класирано детето или да откажат в очакване на второто класиране.


 Прочитания: 1431 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign