Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Учениците в с.Миладиново вече са с униформи

 23 Май 2007

Първото в община Кърджали училище,чийто възпитаници вече имат униформи, е ОУ “Христо Ботев” в с. Миладиново.
В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост възпитаниците на учебното заведение посрещнаха с мило тържество кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис и гости от община Осман Гаази,Бурса,водени от Емир Бешкардеш зам.-кмет на турската община. В групата участваха още Рафет Адалъ-бизнесмен и Рифат Йолу-общински съветник.Те дариха 100 униформи за учениците от първи до осми клас.
В училището в село Миладиново учат 96 деца, повечето от тях са от близките населени места. И децата ,и техните родители са изявили желание в учебното заведение да бъдат въведени ученическите униформи.След осъществени контакти между представители на община Осман Гаази, Бурса, съседите от Турция са изявили желание униформите да бъдат ушити и дарени от тях на българските ученици .
Гостите и кметът на община Кърджали поздравиха училищния колектив с празника на буквите и изразиха общото желание за продължаване на сътрудничеството чрез побратимяване на учебни заведения от двете съседни страни.
По повод 24 май ръководството на училището отличи 5 пълни отличници, които получиха часовници.
Кметът инж. Хасан Азис връчи от своя страна почетен плакет на община Кърджали на дарителите от турската община Осман Гаази.


Още снимки
 Прочитания: 2650 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign