Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

По случай Баба Марта кметът на Кърджали инж. Хасан Азис дари децата на Кърджали с близо 2800 мартенички

 28 Февруари 2020

По случай Първи  март днес кметът инж.Хасан Азис дари с мартенички близо 2800 деца от община Кърджали по случай Баба Марта. Това се прави за 6-та поредна година. През това време сме окичили децата на Кърджали с 18 хиляди мартеници, каза кметът инж. Хасан Азис

Мартенички имаше за малчуганите от  всички  23 детски заведения на територията на общината, също  за  посетителите на Дневен център за деца с увреждания”Надежда”, за децата от защитеното жилище и центровете от семеен тип и други социални заведения.

Инж.Азис посети  една от  детските завадения в Кърджали ,  където закичи лично малчуганите, а изпълниха поздравиха  песни и стихчета  и също му завързаха мартеница на ръката за здраве.

Градоначалникът и зам.-кметът по хуманитарни дейности Веселина Тихомирова присъстваха на тържество по случай Баба Марта в най-голямата детска градина в общината - „Райна Княгиня“ в кв.“Възрожденци“. Инж.Азис пожела на 357-те деца в градината  да бъдат живи и здрави, Малчуганите поздравиха кмета с песни и стихотворения, завързаха мартеница на ръката му за здраве.

Директорката на детското заведение Красимира Калинова благодари на кмета за  инициативата от  и също му подари  мартеничка. Гостите заедно с децата се хванаха на хоро около ритуалния огън за здраве.

 

Още снимки
 Прочитания: 1526 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign