Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Утре ще бъде връчена за първи път награда- стипендия "Кърджали"

 23 Май 2007

Тази година община Кърджали ще връчи за първи път награда – стипендия “Кърджали”, която ще се дава ежегодно само на зрелостници в навечерието на 24 май, това обяви днес градоначалникът инж. Хасан Азис. След среща с директори на учебни заведения в Кърджали бяха подадени 21 предложения за тазгодишния носител на наградата . 7-членна комисия допусна до номинации трима , отговарящи на предварителните критерии. Това са: Пламен Митрев от ГПЧЕ “Христо Ботев”, Живко Георгиев от СОУ “П.Р.Славейков” и Радослав Славчев от СОУ “Отец Паисий”.Всички имат високи постижения в областта на математиката , но само двама от тях завършват средно образование т. г .
Кой ще получи едногодишната стипендия за абитуриент “Кърджали” в размер на 1 200 лв. ще бъде обявено утре по време на общоградския празник.Спечелилият отговаря на всички критерии за връчване на наградата,а те са:
завършил образованието си с отличен успех;завоювал призови места в национални и международни конкурси, олимпиади, фестивали и състезания;приет предсрочно за студент във ВУЗ
и разработил оригинални проекти в областта на учебните дисциплини.


 Прочитания: 2086 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign