Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Наситен на прояви ще бъде 24 май

 23 Май 2007

В 10,30 часа утре – 24 май -Деня на българската просвета и култура и славянска писменост ще тръгне празничното шествие на представителни блокове на кърджалийските учебни заведения от Дома на културата. С ликовете на светите братя Кирил и Методий, обкичени с цветя, учениците ще преминат през централния булевард.
В 11 часа пред Паметника на Освободителите ще започне официалният ритуал.Слово по случай 24 май ще произнесе кметът инж. Хасан Азис. Ще бъдат връчи наградите на изявени ученици в различни фестивали, олимпиади, конкурси. В празничната програма ще участват актьори от двата театъра “Димитър Димов” и “Кадрие Лятифова” и колективи от ОБЦКМД.
Тази година в Кърджали се възстановява една хубава традиция, която бе позабравена. От 18, 30 часа ще започне дефилето на абитуриентите от четири учебни заведения в Кърджали. То ще тръгне от паметника на “Васил Левски”, ще премине по бул. България и ще завърши пред Дома на културата. Празникът ще продължи с награди за най-стилен мъжки и дамски костюм и за най-оригинално представяне по време на дефилето. То ще бъде последвано от конкурс за “мис” и “мистър” абитуриет. Кандидатите са заявили желанието си за участие предварително,а за да спечелят приза ще трябва да покажат умения не само на манекени.Във втория кръг от напреварата към всеки от тях ще бъдат задавани и въпроси.
Призьорите ще бъдат определени от жури в състава на което са включени мис "България 2007",фотограф и журналист,а председател ще бъде инж.Хасан Азис. За всички празнуващи ще пееят Здравко и Катя от дует “Ритон”.


 Прочитания: 5214 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign