Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С шествие и празничен ритуал Кърджали чества 24 май

 24 Май 2007

С празнично шествие на представителните блокове от всички учебни заведения на град Кърджали започнаха тържествата днес по случай 24 май-Деня на българската просвета и култура и славянска писменост. Представителните отряди бяха предвождани от мажоретен състав и духов оркестър и премина по централния булевард на града под аплодисментите на кърджалийци излезнали да посрещнат най-светлия български празник.
В 11 часа започна празничният ритуал пред паметника на Освободителите в Градската градина с участието на знаменните групи и представителните блокове на кърджалийските училища и много граждани.
Официални гости на празника бяха зам.министърът на МРРБ Димчо Михалевски, областният управител инж.Ангел Коджаманов, председателят на Общински съвет Кърджали Сейфи Неджиб, президентът на Ротари клуб Здравко Деведжиев и отец Петър -Гарена. В празничният ден цветя в знак на признателност към освободителите на нашия град поднесоха най-малките представители на подрастващото поколение, а приветствие произнесе кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.
"Сменят се поколения, възгледи, епохи. Изцяло се променя животът ни, но те - светците на духа Кирил и Методий остават живи и непокътнати във времето. Техните имена са символ на единството на слово и дело и днес, когато България направи своя исторически избор и гради устоите на демократична и правова държава в европейското семейство.
Делото на Кирил и Методий ни учи, че прогресът е в обединението на усилията, в отстояването на позициите, във вярността на идеите и най-вече в честната и преданна служба на род и родина за тяхното преуспяване и благополучие", подчерта в словото си градоначалникът.Той най-сърдечно поздрави с празника всички, които са се посветили на българското слово, образование, наука и култура и отправи пожелания и към младите хора, които успешно са завършили тази година и тръгват да осъществят големите си мечти.
По време на тържеството в Градската градина днес, кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис награди и ученици, завоювали престижни награди на национални и международни олимпиади, конкурси, състезания и фестифали и техни преподаватели.
Председателят на Ротари клуб в Кърджали Здравко Деведжиев обяви традиционните награди за изявени абитуриенти и млади дарования. Тази година бяха отличени с грамоти и парични награди в размер на 100 лв. Пламен Митрев от ГПЧЕ "Христо Ботев", Семра Халил от ПГ по Икономика "Алеко Константинов", Теодора Владимирова от СОУ "Отец Паисий" и Овсана Черкишян от СОУ "П.Р.Славейков".

Още снимки
 Прочитания: 2439 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign