Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Наградиха отличили се ученици и преподаватели

 24 Май 2007

Тази година послучай 24 май -деня на българска просвета и култура и славянска писменост ръководството на община Кърджали учреди награди за изявени ученици и преподаватели от общината. Днес на общограско тържество лично кметът инж.Хасан Азис връчи грамоти и парични награди на 11 ученици и 5-ма преподаватели представили достойно община Кърджали.
Това са: Милена Шаркова- от III клас на ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" отлично представила се в Националния конкурс за рисунки "Моите детски мечти", Марина Николава-от III клас на ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" за отличното и представяне в Националните празници на детските таланти "Чудомириада 2007", Ани Ангелова- от IV клас на СОУ "Вл.Димитров Майстора" завоювала първо място и златен медал на Националния конкурс "Орфеева дарба"-2007г. в София, Гергана Тодорова- от III клас на СОУ "Йордан Йовков" за отличното и представяне в конкурси по литература и математика на областно и национално ниво, Антон Сербезов- от ХI клас на СОУ "Йордан Йовков" призьор в Националното състезание "История и цивилизации" посветено на 170 годишнината от рождението на Васил Левски и шестимата представители на отбора по математика от СОУ "П.Р.Славейков" отлично представили се по време на 34-тата Конференция на съюза на математиците в България през месец април тази година във Варна-Мария Петкова, Живко Георгиев, Овсана Черкишян, Радостина Лулова и Нермин Халил.
Грамоти и парични награди получи и петима преподаватели подготвили успешно отличилите се техни възпитаници в национални и международни прояви тази година.
Това са: Пенка Атанасова от СОУ "Вл.Димитров Майстора", Димитрина Джелепова от ОУ "Св.СВ.Кирил и Методий", Христина Андреева и Иванка Теушанова от СОУ "Йордан Йовков" и Вълчо Милчев от СОУ "П.Р.Славейков"-ръководител на отбора по математика.
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис награди днес и учениците класирали се с най-добри материали в обявените от община Кърджали конкурси за написване на есе, стихотворение и фотография посветени на 24 май-Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.
В литературния конкурс за поезия бяха отличени Владислава Генова и Веселина Иванова от ГПЧЕ Христо Ботев. Грамоти за отличното си представяне в конкурса за написване на есе получиха Димитър Деянов от СОУ "Вл.Димитров Майстора" и Есен Устремска от ГПЧЕ "Христо Ботев”, а за фотографиите си бяха отличени Гюнай Осман от ПГ "В.Левски" и Джанер Емин от ГПЧЕ "Христо Ботев".

Още снимки
 Прочитания: 3373 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign