Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Пламен Димитров Митрев – ученик от 12 А2 ГПЧЕ „Хр. Ботев” гр. Кърджали, печели едногодишна стипендия от Община Кърджали

 24 Май 2007

Тази година за първи път със заповед на кмета на община Кърджали от 23.05.2007г. бе учредена ежегодна награда специална едногодишна стипендия с грамота и символ за постигнати високи резултати в образованието и достойно представяне на Кърджали на национални и международни олимпиади и състезания.
Днес официално бе обявено и името на първият носител на едногодишната стипендия осигурена от община Кърджали по време на общоградското тържество посветено на 24май-Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Това е Пламен Димитров Митрев – ученик от 12 А2 ГПЧЕ „Хр. Ботев” гр. Кърджали.
Пламен Митрев е математик № 1 на област Кърджали, постоянен участник във всички видове и форми на математически състезания. От 10 клас е редовен участник с разработени проекти и в проведените в гр. Пловдив Пета и Шеста ученически конференции по математика и информатика под председателството на ст.н.с.Іст.д-р на математическите науки Олег Мушкаров, за което Пламен е удостояван с грамоти за „Много добро” представяне. В 11 клас е удостоен с грамота за „Много добро” представяне за проект по математика в Ученическата секция на ХХХV Пролетна конференция на Съюза на математиците в България, проведена през 2006 год. През м.ноември 2006 год. , на проведения Шести областен математически турнир с оценка Отличен 6.00, Пламен Митрев е приет за редовен студент в ПУ „Паисий Хилендарски”, а на предварителния приемен изпит по математика в УНСС – 2007 год. има оценка Отличен 5.96.
Още снимки
 Прочитания: 2582 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign