Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали възроди традиционното шествие на абитуриентите

 25 Май 2007

Тази година на 24 май в Кърджали бе възстановена една хубава но позабравена традиция за града - празничното шествие на абитуриентите. То започна от Паметника на Васил Левски, премина по бул. “България” и завърши на площада пред Дома на културата. Дефилето на красотата и младостта продължи в залата, където се състоя конкурсът Мис и Мистър Абитуриент. Организаторите – Община Кърджали, театър “Кадрие Лятифова “ и Общински център за култура и младежки дейности бяха създали истинска празнична атмосфера. Специален екран помагаше на зрителите да следат представането на участниците. Жури с председател инж Хасан Азис – кмет на община Кърджали, заедно с мис “България –Европа” 2007 Калина Калчева и журналист и художник фотограф определиха най-добрите в двата кръга на конкурса.
Първото място при девойките си поделиха близначките Биляна и Габриела Мартинови от ГПЧЕ “Христо Ботев”,а мистър абитуриент стана Станислав Настев също от езиковата гимназия.
Наградите и паричните премии от триста лева им бяха връчени лично кмета инж.Азис, който пожела на зрелостниците щастлив път в живота и да се върнат след години отново в своя роден край като успели млади хора.
Чудесен празник, нека се превърне в традиция за нашия град, браво на инициаторите и на организаторите, това бяха най-често повтаряните коментари от публиката, изпълнила до краен предел залата на Дома на културата.
За доброто настроение на всички празничен концерт изнесе дует Ритон.

Още снимки
 Прочитания: 4353 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign