Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Александър Видев от София спечели първо място в Национален литературен конкурс под надслов “Между Изгрева и Запада”

 28 Май 2007

На 26 май в Дома на творческите съюзи в Кърджали бяха връчени наградите на победителите от първия Национален литературен конкурс под надслов “Между Изгрева и Запада”, организиран от Сдружение за наука, култура и изкуство “Вологес” и Община Кърджали. На първо място журито с председател Азиз Таш-арабист, преводач, поет и преподавател в Инстанбулския университет, класира Александър Видев от София.Трета награда не бе присъдена и затова бяха дадени две втори. С тях бяха отличени Сибила Алексова от Перник, която тази година взе приза и за дебютна поетична книга в конкурса “Южна пролет”-Хасково и Димитър Гачев от Пловдив.
В конкурса “Между Изгрева и Запада “ участваха над 130 автори от страната и чужбина. Всеки един от тях трябваше да представи по три непубликувани творби. Журито бе изненадано от оригиналното мислене, особено на младите поети, а те от своя страна споделяха,че са били провокирани от интересната тема.
На церемонията по връчването на наградите в Керимовата къща присъства и зам.-кметът на община Кърджали Красимира Живанова, която поздрави участниците и отличените автори. Срещата уважиха много местни творци - писатели, художници, журналисти и почитатели на изящното слово.


Още снимки
 Прочитания: 3305 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign