Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

По повод 24 май кметът на Кърджали връчи 31 награди на изявени ученици

 24 Май 2020

Заслужено признание по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, получиха днес ученици, представили община Кърджали достойно на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали. Церемонията по награждаването им се състоя в двора на Регионалния исторически музей в Кърджали, при строго спазване на противоепидемичните мерки, а наградите връчиха кметът д-р инж. Хасан Азис и Васелина Тихомирова – заместник-кмет на община Кърджали.

Преди  награждаването градоначалникът произнесе приветствено слово по повод най-светлия български празник, като в началото подчерта, че честването на 24 май под знака на една пандемия, която постави на изпитание целия свят, е повече от празник. И че това е ден, в който трябва да тържествува националната ни гордост.

„Да имаме дом на славянската писменост и култура е привилегия  на малко народи. 24 май е празникът, който ни сближава, който ни издига, който ни изпълва с гордост и умиление.  В историята на България това е най-дълго отбелязвания ден – вече повече от 200 години.  И не на последно място – 24 май е празникът не на политици и военни, а на културата и науката, на хората градящи устоите на нациаята, на хората даващи ни идентичност и на тези, които образоват и възпитават поколенията.

Сменят се поколения, възгледи, епохи. Изцяло се променя животът, а те – светците на духа остават живи и непокътнати от времето. Техните имена са символ на единството на  слово и дело”, каза в словото си кметът д-р инж. Хасан Азис.

Бяха връчени 31 награди в трите възрастови групи  І –ІV клас, V – VІІІ клас, ІХ – ХІІ клас, както и четири  колективни награди за  Радиоклуб „Детски свят“ към ЦПЛР-ОДК Кърджали, журналистически клуб „Славейков“  към СУ „П.Р.Славейков“ Кърджали,школа по история „Историка“ към СУ „П.Р.Славейков“ Кърджали и  колективът на ДГ „Мир“ гр. Кърджали.

Имената на всички отличени с грамоти и награди  за достойно представяне на Община Кърджали на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали, може да видите в прикачения файл:

 

 

ПРИЛОЖЕНИE:
По повод 24 май кметът на Кърджали връчи 31 награди на изявени ученици

Още снимки
 Прочитания: 1497 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign