Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общинският съвет прекрати дейността на институцията обществен посредник, Расим Муса се пенсионира

 28 Май 2020

С 26 гласа „за“ и 11 „против“ Общинският съвет Кърджали прекрати дейността на институцията обществен посредник на Община Кърджали като отмени и правилника за организацията и дейността му , приет с решение 115, протокол 9, на 25 юни 2008 година. Последната част от решението, заедно с допълнението, че трудовоправните въпроси със служителите в администрацията на обществения посредник ще се уреждат съгласно чл. 328 ал.1 т.1 от Кодекса на труда., бяха внесени като допълнение към решението по предложение на общинският съветник от ДПС Сезгин Бекир. Те получиха одобрението на 25 общински съветници, 10 бяха против, а 11 въздържали се.

В началото на заседанието от опозицията поискаха точката да отпадне от Дневния ред, но предложението бе подкрепено само от 13 общински съветници, а против гласуваха 23-ма.

Самото гласуване на предложението за прекратяване дейността на институцията обществен посредник в Община Кърджали бе предхождано от бурна дискусия с участието на представители на всички групи общински съветници.

На днешното заседание на Общински съвет Кърджали бе гласувано и освобождаването на досегашният обществен посредник Расим Муса и прекратяването на правомощията му като такъв. Решението бе прието единодушно.

Самият Муса също говори от трибуната на местният парламент „ може би за последен път“, както той сам се изрази. В изказването си той подчерта, че работата на общественият посредник иска душа и сърце.

„Всичко друго може да нямам, но имам сърце, имам душа открита към проблемите на хората. Когато човек се ангажира и е открит към хората, то той успява да стигне до тях и до проблемите им. Пожелавам в нашия Общински съвет да преобладава консенсуса. Казвам Ви вече като пенсионер, че ако не се отворим, ако повече сърцатост , душа не проявим в нашата работа, хората от нас ще се отдалечат и няма да разберат политиците.Това разбрах през последните четири години като обществен посредник. Нека бъдем по-близко до хората“, каза в заключение Расим Муса.

Той бе изпратен с букет цветя и картина, връчени му от председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед и кметът д-р Инж. Хасан Азис.

 


 Прочитания: 1677 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign