Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община и „В и К“ ще търсят решение на проблем с канализация в „Гледка“

 30 Юли 2020

Кметът  на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и  заместник-кметът по строителство инж. Катя Митовска се срещнаха с жители на кв. „Гледка“  след поискано съдействие от общинския съветник от ГЕРБ Лидия Асенова на заседанието на ОбС на 30 юли т.г.
Жители на квартала са търсили съдействие от „В и К“  заради проблем със запушена канализация за обратни води в района на бившия мебелен завод, но решение  на въпроса досега няма.

Инж.Митовска  запозна присъстващите на срещата жители на квартала с проекта за обратна канализация в района.Той е изготвен от Общинска администрация и предоставен на проектанския екип на „В и К“ Кърджали. Дружеството ще  реализира  втория етап на проекта  „Воден цикъл“, който включва изцяло изпълнение на канализация в кварталите „Гледка“ и „Горна Гледка“, както и изграждането на главните канализационни колектори до колектори на гр.Кърджали и Градската пречиствателна станция.

Кметът се ангажира следващата седмица да инициира среща с ръководството на „В и К“,  за да се търси временно решение за спиране изтичането на обратни води.

Още снимки
 Прочитания: 842 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign