Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инвестиция за 23 милиона лева в община Кърджали бе отличена с награда на УС на НСОРБ

 13 Октомври 2020

На официална церемония снощи в столицата УС на НСОРБ връчи годишните си награди на общините, проявили активност в дейността на НСОРБ, на кметове, общински съветници, представители на медии, дарители и организации, подкрепящи местните общности.

Една от тях, а именно в категория „Общински инвеститор“ бе присъдена за инвестиция направена на територията на община Кърджали. Получиха я кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и Елена Гачева представител на „Интернешънъл Пауър Съплай“ АД (IPS ).

„Наградата е най-вече за фирмата, която показа, че в Кърджали може да има инвестиции във високите технологии и в иновациите и най-вече доказа, че големите фирми вярват в потенциала на Кърджали.“, каза инж. Азис по време на церемонията. От своя страна представителят на фирмата Елена Гачева изказа специалните си благодарности към него „за неговото трудолюбие, всеотдайност и визионерство“ и пое ангажимент фирмата да се превърне в технологичното бижу на града.

Наградата за дружеството идва като признание за направените близо 23 милиона лева за реализиране на инвестиционно намерение за построяване на нов завод за високотехнологични токозахранващи системи , с което осигурява 240 работни места.

Наградата „Общински инвеститор” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в български общини през годината, отговарящо на няколко критерия, сред които вложена инвестиция, разкрити работни места, реализирани подобрения на местна публична инфраструктура, както и предоставена подкрепа за конкретни дейности на общините.

Като зам. председател на управителния съвет на НСОРБ по време на снощната церемония за връчване на годишните награди на сдружението, кметът на община Кърджали представи носителите на наградата „Принос за развитие на местното самоуправление“ – за общински служител или съветник“.

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 414 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.