Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали удостоена с високо европейско отличие

 13 Октомври 2020

Кърджали е сред 23-те общини в страната, на които е присъдено високото отличие  -  Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа  /СЕ/през 2020г. Снощи, в Деня на българската община, отличието бе връчено на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, заедно с другите призирани, от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателя на ресорната комисия в парламента Искрен Веселинов. 

Решението за връчване на Европейския етикет е взето от Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, която е акредитиран от СЕ орган за партньорство между държавните органи на национално и регионално ниво, органите на местното самоуправление и местната администрация и НСОРБ, организациите и структурите на икономическите и социалните партньори, гражданското общество, академичните среди, средствата за масово осведомяване и омбудсмана на Република България.

Удостояването с престижната награда на СЕ е признание за постигнато високо качество на управление, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление на местно ниво, каза кметът д-р инж. Хасан Азис.  „Изказвам благодарност  на целия  екип на община Кърджали за коректната, адекватна и европейска активност в общинските дейности! Усилието да бъдем на ниво и по-добри доведоха до поредното европейско признание!”, подчерта градоначалникът.

По думите му управлението се оценява по единни критерии и индикатори, разработени от СЕ, валидни за всички държави членки. Европейският етикет е сертификат за качество на цялостното управление в общините.Етикетът е морална награда, символ на престиж и стимул за общините да подобряват своето управление в услуга на гражданското общество.

Валидността на Европейския етикет е две години, за периода 2020-2022 г.Общините, на които е присъден етикета, имат право да използват за свои представителни цели  названието „Присъден Европейски етикет за иновации и добро управление   на Съвета на Европа за периода 2020-2022г.“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Прочитания: 468 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.