Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общинската контрола извърши проверки за спазване на КОВИД- мерките на трите луна-парка в Кърджали

 14 Октомври 2020

Наличие на необходими количества дизенфектант и спазване на  противоепидемичните мерки свързани с неразпространението на КОВИД-19, установи проверка на служители от отдел „Общинска контрола“ по разпореждане на Общински кризисен щаб на територията на трите луна-парка в Кърджали. Два от атракционите се намират на частни терени, а  само с един от тях е разположен на общински. Въпреки това, собствениците на атракционите са оказали пълно съдействие на общинските служители по време на проверката. Това съобщи секретарят на Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса в Кърджали Димитър Разкалински. Той уточни, че проверките са извършени  вчера сутринта след подадени сигнали в общинска администрация.

Гражданите обаче не би трябвало да разчитат само на контролни проверки, в случая от страна на Общинска администрация, независимо в какъв тип обекти са те. В голяма степен  разпространението на КОВИД-19 би могло да се ограничи  със спазването на мерките от страна на  самите граждани. Разчитаме на тяхната самодисциплина, още повече, че служителите свързани с контролната дейност на общината са само трима, подчерта Разкалински.

Извън контролната дейност осъществявана на територията на общината, по разпореждане на Общинският кризисен щаб и към днешна дата продължават дейностите свързани с дезинфекцията на публични места. Вниманието е насочено към  спирки, детски площадки и в района на МВР, където има струпване на хора във връзка с регистрация и преригистрация на МПС и издаване на лични документи.

Във връзка с увеличаващия се брой на  новодиагностицираните с КОВИД-19  в областта , данни на щаба  сочат, че към днешна дата настанените за лечение в  МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ от община Кърджали са 5-ма, други 100 са на домашно лечение, а карантинираните са около 200 души.

 

 

 

 


 Прочитания: 483 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign