Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С нова пета категория стартира Офроуд фест „Кърджали 2020”

 16 Октомври 2020

Кърджали отново е  в центърa на офроуд спортовете, а  днес по обяд  бяха дадени първите стартове за участниците от поредното издание Офроуд фестта, организиран  със съдействието на Община Кърджали. Състезанието бе отложено през март, заради  ковид епидемията, а тя от своя страна  намали и реалния брой участници в него. От предварително подалите заявки 135 екипажа,  в момента участниците са 85, каза организаторът на проявата Тодор Христов.  Само два екипажа от Гърция, при записани 18, са се престрашили да се включат в започналата днес надпревара. Заради пандемията  отказ от състезанието са направили и 25 екипажа от Румъния и 14 от Турция.

Въпреки по-малкия брой участници, състезанието отново ще донесе на почитателите си много емоции. Днес те могат да наблюдават надпреварата  при мотополигона на село Сипей, утре /17 октомври/ на разклона за село Скалище, след 12 часа, а в неделя 18 октомври след 10,00 часа - отново при село Сипей.

Различното тази година е, че има вече пет категории, в които ще се състезават участниците. Това са:

Cross Country Rally – Бързи трасета за професионалисти и начинаещи с автомобили без лебедка

Hard Trophy – Много тежко трасе за подготвени автомoбили и пилоти.

Standard Trophy - стандартни автомобили без тунинг и лебедка.

Class Средна Скорост – Леко трасе за неподготвени автомобили и пилоти без напрежение от време и класиране. /нова/

Buggy – Всички модели Buggy, UTV, SSV – Трасе на категорията Cross Country Rally

Дължината на етапите през трите дни на състезанието, което ще продължи до 18 октомври, са съответно 40, 70 и 2 километра в дните 16,17 и 18 октомври. Те не са промяняни  и са същите като заложените през месец март т.г. Трасетата обаче са нови, като за тях са промемени и пътните книги и навигацията.

По предварителна програма състезанието ще приключи по обяд в неделя, а награждаването ще се състои  от 14,00 часа на Водното огледало. Наградите ще бъдат връчени от кмета на община кърджали д-р инж. Хасан Азис и председателя на автомобилната федерация на България Камен Михайлов.

Състезанието е първи кръг от първенството „Bulgaria Trophy Challenge” и Националния Cross Country Шампионат.


 Прочитания: 609 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign