Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали става все по-добро място за живеене

 05 Юни 2007

През последните три години и половина аз и моят екип работихме в интерес на кърджалийци и за развитието на региона. Надявам се да сме си свършили добре работата, но това могат да кажат само нашите съграждани, каза днес в обедното предаване на Радио Веселина кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис. Екипът на Веселина направи жива телефонна връзка с градоначалника, който е в Брюксел за участие в заседание на Комитета на регионите.
Общинското ръководство бе представено и от главния секретар на общината Сезгин Бекир.Той бе гост днес на водещите Деси и Дани от сутришното предаване “Капучино”. Екипът на Веселина излъчва на живо от областния център, а Кърджали е вторият град в България, включен в националното турне, посветено на 15-сет годишнината на медията.
В непринуден разговор с водещите от мобилното студио гоподин Бекир представи община Кърджали на радиослушателите в цялата страна.
На въпроса с какво се отличава нашият град и какви са трудностите тук той отговори, че Кърджали не е по-различен от другите градове на България.Трудности има навсякъде, но може би особеният характер и манталитет на родопчанина му дават сили да се справя с предизвикателствата и да се усмихва въпреки всичко. Кърджали става все по-добро място за живеене. Ръководството на общината, в лицето на кмета инж.Хасан Азис, прави всичко възможно градът да бъде по-красив, приветлив и привлекателен за туристите от страната и чужбина, подчерта още г-н Бекир.
За слушателите на Радио Веселина главният секретар на община Кърджали представи и по-големите инвестиционни проекти, които се реализират тук. Сред тях са Информационно –посетителски център до скалния град Перперикон, “Пазар на производителите” по програма САПАРД, търговски център-МОЛ и завод за производство на резервни части “Теклас”, където направените инвестиции са за около 30 милиона евро.


 Прочитания: 2004 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign