Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Направена бе първа копка на новата многофункционална спортна зала в Кърджали

 19 Октомври 2020

Днес в присъствието на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, министърът на спорта Красен Кралев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областния управител Никола Чанев, народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед и председателя на Общинския съвет, в Кърджали бе направена първа копка на новата многофункционална спортна зала. Проектът, предоставен от Министерството на младежта и спорта, е финансиран от Министерския съвет, който през октомври 2018 година отпусна 3 663 000 лева за изграждане на новото съоръжение, а в последствие спортното министерство осигури още 400 000 лева.

Първоначално терена, където трябваше да бъде построена новата спортна зала беше в кв. „Студен кладенец”. След изразено несъгласие от страна на спортната общественост и поредица от срещи с кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, се взе решение да бъде отреден терен в близост до спортната зала „Арпезос”. Това бе скрепено с акт на Общинския съвет от април 2019 година, с който безвъзмездно чрез дарение бе прехвърлена собствеността на имота на Министерството на младежта и спорта.

Днес министър Кралев получи лично от кмета на общината д-р инж. Хасан Азис разрешение за строеж на новата спортна зала.

В словото си преди първата копка кметът д-р инж. Хасан Азис отбеляза, че благодарение на активната политика на общината в областта на спорта с новата спортна зала Кърджали се сдобива с поредното спортно бижу. Той благодари на спортната общественост в града, благодарение на която новата спортна зала намери своето подобаващо място в центъра на града, а не извън него. Градоначалникът изказа благодарност и към Министерството на младежта и спорта за оказаното разбиране за разположението на спортната зала. „Няма как да не благодаря и на Общинския съвет, благодарение на който с единодушното решение за предоставяне на терена от 7350 кв. м.  на Министерството на младежта и спорта, този проект стана възможен”, каза кметът. Той припомни и за другото спортно бижу на Кърджали, а именно „Арена Арда”, станало възможно отново благодаение на политиката на общината, на спортно министерство и на народните представители от ДПС.  

Приветствие за бъдещия спортен обект на Кърджали поднесе и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. „Новата многофункционална спортна зала ще позволи на кърджалийци да управжняват всички спортни състезания на закрито, включително и международни такива” - в това число футзал, волейбол, баскетбол, художествена гимнастика ,борба, бадминтон и всички други спортове на закрито. Вярвам, че това ще бъде едно много добро съоръжениуе, което да подпомогне спорта в град Кърджали”, каза министърът на спорта Красен Кралев по време на първата копка.

Приветствие към присъстващите на първата копка поднесоха още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и областният управител Никола Чанев.

 

Още снимки
 Прочитания: 836 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign