Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Д-р инж. Хасан Азис:Кампанията „Бъди войник” е полезна за младите хора

 20 Октомври 2020

При голям интерес и засилени противоепидемични мерки  днес Кърджали посрещна кампанията „Бъди войник“. В  словото си при откриването на кампанията  кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис  подчерта, че градът винаги е бил свързан с Българската армия и е изключително приятно за втора година Кърджали  да бъде  домакин на кампанията. Той припомни и, че Кърджали е първият град, създал ученически гвардейски отряд (създаден през 2006 г. към Гимназията за преподаване на чужди езици „Христо Ботев“).

По-късно инж. Азис разгледа изложението на военна техника и представените образци на  въоръжение и разговаря на място със военнослужещи.

„Кампанията „Бъди войник” е полезна за младите хора в региона и в Кърджали, защото тя предлага една алтернатива, която би ги заинтересувала. Мисля, че на място се дава изключително добра информация, която дава реална представа за възможностите и реализацията им в бъдеще.  Не трябва да се забравя,  че Българската армия предлага много добри възможности по отношение на овладяването на високите технологии, на хора, които могат да се реализират в професии, които след това могат да намерят приложение и  в гражданският сектор. Затова и призовавам младите хора подробно да се запознаят с възможностите, които им се предлагат в рамките на кампанията.”, каза пред представителите на медиите градоначалникът.

Събититията от кампанията „Бъди войник” в Кърджали бяха посетени от много ученици от средни училища в областта, граждани и гости на града. Интерес предизвикаха уменията на военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции (СКСО), които показаха моменти от подготовката си за изпълнение на техните задачи.

По традиция „Бъди войник“ завърши с концерт на Представителния духов оркестър на ВВС за местната общественост.

На второто издание на кампанията в града присъстваха областният управител Никола Чанев, командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев и началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков.

Още снимки
 Прочитания: 1171 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign