Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общината засилва контрола върху пазари и спортни зали заради корона вируса

 30 Октомври 2020

Днес Общинският кризисен щаб в Кърджали проведе   заседание, на което беше направен анализ на актуалната ситуация в община Кърджали във връзка с разпространението на коронавируса и бяха взети решения за засилване на контрола за спазване на  ограничителните мерки  срещу разпространението на COVID 19.

Отчетено бе, че през последните 3 дни има тенденция за намаляване на новите случаи на заболели. На 27 октомври  в община Кърджали са регистрирани  нови 42 случая на заболели, на 28.10 – 19, на 29.10 – 14.

                Във връзка с усложняване на епидемиологичната обстановка бе взето решение                                                    

и със заповед на кмета на общината бе разпоредено  до второ нареждане  Общинска контрола  от състава на отдел ,,ТРДОК“ и определени общински служители да извършват ежедневен  контрол за спазване на противоепидемичните мерки, както следва:

         - На общинските пазари в гр. Кърджали и с. Мост

         - На спортните  зали Арпезос 1 и 2 по време на спортно тренировъчния процес на спортните клубове.

         - На търговските обекти в общината.    

     Ръководителите на спортните клубове ползващи спортните  зали  Арпезос 1 и 2 се задължават да организират дезинфекция и проветряване /от 15-30 минути/ на тренировъчните зали след всяка тренировка.

 Домашен социален патронаж да продължи кампанията за подпомагане на възрастни,  самотни, както и диагностицирани и карантинирани хора с храна и лекарства по тяхна заявка по домовете.  Заявяването се извършва чрез телефон 0361 64542 всеки  ден от 09.00 до 16.00 ч.  като средствата за покупките се осигуряват от лицата. Средно на ден на този телефон се приемат обаждания от 10-12 души.

Във връзка с решение на Областния кризисен щаб-„Всички заведения, ресторанти, кафенета и др. да са с работно време до 24.00ч.“  беше уточнено, че според  чл.10 ал.6 от  Наредбата за  поддържане и опазване на обществения ред в община Кърджали работното време на  тези заведения е до 22.30ч.  Ограничението за работа до 24.00ч. може да важи само за заведенията, които имат получено разрешение от общината за удължено работно време в интервала 22.30ч. до 06.00ч.В тази връзка кметът на общината д-р инж.Хасан Азис призова за обединяване на усилията на Областния кризисен щаб и общинските кризисни щабове за адекватно, отговорно и държавническо поведение на мерките с цел опазването здравето на хората.

 


 Прочитания: 420 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign