Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

24 деца от социални центрове в община Кърджали получиха компютри и таблети

 13 Ноември 2020

24 деца, настанени в четирите центъра за настаняване от семеен тип в Кърджали, получиха дигитални устройства от община Кърджали. Осигурени са  4 лаптопа, 4 компютърни конфигурации, 2 мултифункционални устройства и  и 18 таблета. Устроиствата вече са в  Центровете и са в помощ при дистанционното обучение на децата.

Закупуването на технически средства и дигитални устройства  стана възможно след като през  август  община Кърджали подписа договор с Фонд „Социална закрила” , за изпълнение на проект по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност, от резидентен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа от  I  до  XII клас по реда на чл. 27, ал. 1, т. 2 от Закона за социално подпомагане.

Проектът приключва на 15 ноември т.г., а финансирането по него е от страна на Фонд „Социална закрила“. В рамките на изпълнението на проекта  бе осигурено заплащането и на интернет такса за потребителите  по проекта настанени в социалните услуги от резидентен тип.


 Прочитания: 1107 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign