Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С 27 гласа „за” Общинския съвет прие бюджета на община Кърджали за 2021 година в размер на 75 700 000 лв.

 26 Февруари 2021

С 27 гласа „за”, 11 „против” и един „въздържал се” днес Общинския съвет прие Бюджета на община Кърджали за 2021 година.  Той е в размер на 75 700 000 или с 7 процента по-висок от план сметката за 2020 година.

Бюджетът е балансиран, отговорен и насочен към гражданите, каза кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.   

„Бюджет 2021 е насочен към гарантиране сигурността и здравето на жителите на Кърджали. Той ни даде възможност да направим своята първа крачка към Зелената сделка и възможностите, които предполага за инвестиции.  Основната линия на бюджета е за подобряване на жизнената среда на гражданите на Кърджали. Социално ангажиран и бюджет на диалога прие днес Общински  съвет - Кърджали. През изминалата година местната администрация реализира възможности в условия на невъзможност”, коментира след заседанието кметът д-р инж. Хасан Азис и благодари общинските съветници, които днес са подкрепили бюджета на Кърджали.

Според него изготвеният бюджет осигурява средства за всички сфери -  образование, здравеопазване, социални дейности и услуги, благоустрояване, информационно обслужване, култура, туризъм, спорт, подобряване на градската среда.

Бюджетът на община Кърджали бе подкрепен с гласовете на ДПС и БСП, ГЕРБ и Радослав Милев гласуваха „против”, а Мехмед Ходжа се въздържа.  


 Прочитания: 1503 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign