Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Д-р инж.Хасан Азис се срещна с новия районен мюфтия

 12 Март 2021

Новият районен мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди посети днес кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис. На срещата присъстваха  зам.-кмета на община Кърджали Тунджай Шюкрю, секретарят на общината Себахтин Риза,новите секретари на Районно мюфтийство Мюмюн Мустафа и Дениз Юсеин.

Д-р инж.Азис  пожела успехи на новия пост на районния мюфтия Басри Еминефенди и подчерта, че ще продължи да подкрепя и в бъдеще дейностите на Районно мюфтийство, насочени в интерес и полза  на мюсюлманската общност. Той изрази надежда, че ще се продължи кърджалийския модел на верска и етническа толерантност, намерила израз в различни общи прояви на кмет, поп и мюфтия като традиционното третомартенско , организирането на Ашуре и др. С този модел на заедност Кърджали дава важен знак и пример на страната.

Районният мюфтия Басри Еминефенди  благодари на кмета за топлото посрещане. Надявам се добрите взаимоотношения между двете институции да продължат да се развиват в бъдеще, да работим заедно по проекти и да бъдем полезни на хората в община Кърджали, каза районния мюфтия.

На срещата бяха коментирани довършителните работи по новата джамия в кв.Прилепци, ремонтите на религиозните храмове в населените места и др.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1245 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign