Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

300 шарени яйца раздадоха децата от ОДК, към инициативата се включиха кметът д-р инж. Хасана Азис и отец Петър

 02 Май 2021

Близо 300 шарени яйца раздадоха децата от Обединения детски комплекс по повод днешния Великден в Кърджали. Мястото на събитието, което се превърна в празник за кърджалийци и гостите на града, бе на моравата пред община Кърджали, където е уредена празнична украса за Великден и за предстоящия Рамазан Байрям. Това са двете големи кошници - едната с шарени яйца, другата – с шарени бонбони, , които ще останат там до средата на май.

В празника, организиран от ОДК, се включиха кметът д-р инж. Хасан Азис и енорийският свещеник отец Петър.

Градоначалникът поздрави децата за добрата инициатива и се сбори с яйца с някои от тях. Той заяви, че по повод празниците има и безплатен интернет пред сградата на общината, за да може всеки да се докосне до роднините си в чужбина, макар и виртуално.

 Общият празничен кът за двата религиозни празника е знак за толерантността на местните хора и уважението към традициите на различния, каза още кметът.

Шарените яйца, които днес момчетата и момичетата от Детски и младежки парламент и Школата по етнография и краезнание към Общински детски комплекс с ръководител Нели Карабашева раздадоха, бяха приготвени по традиция на Велики четвъртък.

Още снимки
 Прочитания: 877 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign