Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали и децата от ОДК раздадоха сладки лакомства по случай Рамазан Байряма

 12 Май 2021

По повод свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрям, в Деня Арифе, днес пред Община Кърджали бяха почерпени десетки граждани и гости на областния град с бонбони и баклава. Това се случи пред специалния празничен кът  с  две големи кошници – едната с шарени яйца за отминалия християнски празник Великден, другата – с шарени бонбони за утрешния мюсюлмански Рамазан Байрям.

Инициативата е на община Кърджали и лично кмета д-р инж. Хасан Азис се включи в нея раздавайки на преминаващите покрай празничния кът хора от рамазанските лакомства. Помагаха му деца от Общинския детски комплекс от клуба по етнография с ръководител Нели Карабашева. Тук бе и директорът на Общинския детски комплекс Златка Пеньова. Най-щастливи от всички бяха малките деца, но бяха почерпени и хора от всякакви възрасти.

В акцията се включиха и заместник-кметовете Тунджай Шуккрю и инж. Катя Митовска, а редом до кмета д-р инж. Хасан Азис бе районният мюфтия Басри Еминефенди. Тай отправи поздрав към всички мюсюлмани, като разказа и за днешния ден Арифе, в който се почитат починалите и честити за утрешния Рамазан Байрям.

Кметът също поздрави мюсюлманите по случай Рамазан Байряма и подчерта, че в Кърджали празниците са истински, когато са споделени. Той припомни, че по повод Великден също бяха раздадени на гражданите на Кърджали от празничния кът на община Кърджали над 300 яйца, изработени от децата на Общинския детски комплекс.

„От името на ръководството на община Кърджали и от негово името той поздрави на всички мюсюлмани свещения Рамазан Байрам като им пожелава    здраве,  благополучие и радост ! Нека на този празник  отворим  сърцата  си за добро, почтеност и взаимно уважение!

Това, което за нас в Кърджали е важно е, че всеки празник за нас е празник, когато е споделен и за християни, и за мюсюлмани. Защото ние си празнуваме по комшийски”, каза кметът д-р инж. Хасан Азис.  

Още снимки
 Прочитания: 1008 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign