Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За 24 май община Кърджали награждава ученици, просветни и културни дейци, присъжда и 4 стипендии

 19 Май 2021

За първи път през тази година по повод 24 май – деня на българската писменост, просвета и култура и славянската книжнина община Кърджали ще присъди 4 стипендии на изявени ученици, приети във ВУЗ, а не както досега три. Това съобщи директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация Шерин Сюлейман. Тя допълни, че ще бъдат наградени още 29 ученици, 27 учители, директори на учебни заведения. Ще бъдат присъдени и три колективни награди. Отличия за работата през годината ще получат и културни деятели и журналисти.

Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в двора на Регионалния исторически музей, както това се случи и през миналата година, на самия 24 май от 10 часа, при спазване на всички противоепидемични мерки.

Наградените са излъчени по предложения от самите колективи в училищата и културните институции. „Имаше специално сформирана комисия, в която участваха и общински съветници. Тази комисия разгледа предложенията, постъпили от съюзите на работодателите в системата на образованието, учебните  заведения, за предложения за учители, директори, за ученици, които са се изявили през годината, а културните институции предложиха своите номинации за дейците на културата”, поясни Ширин Сюлейман.

Тя изрази съжаление, че и тази година, заради  противоепидемичните мерки срещу КОВИД 19 няма да има празнично шествие от представителни блокове на учебните заведения за 24 май - Деня на българската писменост, просвета и култура и славянската книжнина, както и тържество пред паметника на освободителите.  


 Прочитания: 1171 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign