Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започна монтажа на елементите на новия мост в парк „Арпезос Север”

 21 Май 2021

Стартира монтажа на отделните елементи на пешеходния мост в парк „Арпезос Север“. Кметът на общината д-р инж. Хасан Азис посети обекта днес, за да обсъдят с изпълнителя на СМР хода на монтирането им. На терена, където се извършва монтажа бяха още геодезистът Димитър Митрев и представител на проектантската фирма.Днес се монтират третия и четвъртия елемент от връхната конструкция, които наподобават отворени крила на пеперуда. Предстои монтаж на още две двойки от този елемент, както и окачване на конструкция с пътно платно от декинг, обясни представителят на фирмата-строител„Екип холдинг“  инж.Рейхан Мустафа. Проектант на моста е   инж.Иванка Пенчева от „Трансконсулт-22“ ООД, автор на  архитектурата е арх.Станислав Луков.

Пешеходният мост, който свързва първи и втори етап на парка ще бъде дълъг 111,11 м., дължината на пешеходната част  е 103.12 м, а широчината на пешеходната част – 4.44 м.

От архитектурна гледна точка проектът на моста  акцентира на симетрията по надлъжната ос, наподобявайки отворени крила на пеперуда, а в изглед визията на съоръжението следва затихваща вълнообразна форма.

Кметът на общината съобщи, че е възложил и  проектиране на арт осветление на новия пешеходен мост.

Изграждането на моста е по проект „Ремонт и рехабилитации на улици и тротоари в град Кърджалипо оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020.Общата стойност на проекта е  1,8 млн.лв.

 

Още снимки
 Прочитания: 1825 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign