Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали участва в 10-то издание на събора по повод Успение Богородично в кв. Гледка

 16 Август 2021

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис  и тази година се включи в десетото юбилейно  издание на традиционния събор по повод  Успение Богородично в кв."Гледка", който се проведе  на 15 август на площада до едноименния православен храм. Кръшни български хора се виеха повече от два часа и половина под звуците на оркестър "Кайнаци" и този при НЧ "Родопски фар 1938", като начело неизменно бе кърджалийският градоначалник, развял знамето на България.  Сред съборяните дори тръгна приказката „Оркестърът се умори, кметът – не!”

Преди голямото надиграване д-р инж. Хасан Азис поздрави участниците в събора, като подчерта, че съвместното честване на празниците е поредното потвърждение, че хората в Кърджали – и християни и мюсюлмани, от десетки и стотици години живеят в мир, разбирателство и взаимно уважение помежду си и не случайно градът ни е известен в страната и по света като град на толерантността.   

Участниците в събора бяха поздравени и от основния организатор на събитието, председателят на НЧ „Родопски фар 1938” Иван Узунов.

След приветствията празникът продължи с кръшни хора, много настроение и добри пожелания, които изпълниха вечерта на един от най-големите християнски празници.

Още снимки
 Прочитания: 861 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign