Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Работна среща с представители от сфера „Образование”

 02 Септември 2021

Състоянието на сградния фонд на голяма част от държавните училища и на тези общинска собственост, които не са ремонтирани към момента, бе един от проблемите посочени в рамките на работната среща с представители от сфера „Образование“. Тя бе организирана във връзка с изготвянето на аналитичната и стратегическа част на План за интегрирано развитие на община Кърджали за периода 2021-2027 г. (ПИРО-Кърджали) и се проведе в залата на Бизнесинкубатора днес от 13,00 часа.                

Срещата  бе открита от  Сабахатин Риза, в качеството му на председател на работната група за ПИРО, а в нея участие взеха директори на общински и държавни училища, НПО, общински съветници и общинска администрация.

Сред посочените проблеми от участниците бяха още въпроси свързани с  безопасността на децата в контекста на засиления транспортен трафик, както  и съществуващия все още проблем с достъпността на децата в неравностойно положение.

 В резултат на дискусиите по време на форума бе решено предложенията за ПИРО да са свързани с реконструкция и модернизация на спортните площадки и дворните пространства в детските градини, развитието на градската среда, включително решаването на проблема с паркирането и въвеждането на синя зона, работа по изграждането на околовръстния път и не на последно място увеличаването на броя на паралелките с дуално обучение.

 

Още снимки
 Прочитания: 899 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign