Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът връчи на световните шампиони по волейбол от СУ „П.Р. Славейков” Златен почетен знак на Община Кърджали

 12 Октомври 2021

Златен почетен знак на Община Кърджали и спортни екипи получиха от кмета на общината д-р инж. Хасан Азис световните шампиони по волейбол от „П.Р. Славейков“ днес.

Момчетата Мартин Пашов, Кристиян Иванов, Александър Робов, Павел Иванов, Стоян Стамов, Константин Дичев, Тодор Тачев, Викторио Хаджиев и Стефан Маринов , заедно със своя треньор Павел Митев и директорът на учебното заведение Милко Багдасаров, бяха поканени от кмета, след като завоюваха най-високото отличие по време на Ученическите игри, които се проведоха в сръбската столица Белград през септември. По време на срещата волейболните ни звезди и техният треньор разказаха за играните мачове по пътя към победата и споделиха, че постижението им –световни шампиони, е първо не само за учебното заведение и Кърджали, но и за страната ни.

След срещата всички си направиха снимка за спомен пред сградата на общината, а кметът д-р инж. Хасан Азис каза: „Това е изключителен успех не само за нашите деца от СУ „П.Р. Славейков”, но се оказва, че това е първата световна ученическа титла за България. Момчетата са много мотивирани и в този смисъл те трябва да задържат тази титла и през следващите години”. По думите на кмета световната титла никак не е случайна, а тя е постигната с много труд и целеустременост през последните няколко години, за което говорят и успехите им през това време седмо, пето и накрай първо място.

„Аз се радвам на този успех, защото той е част от общите ни успехи в областта на спорта, постигнати в последните години – ще спомена тези на ФК „Арда”, за който поколения кърджалийци мечтаеха да влезе в А група. Направихме нещо повече – играхме за купата на България. Децата и младежите ни в борбата са на национално и европейско ниво, а в момента голямата ни надежда е в бокса – Ергюнал Сабри, който ще играе на световно първенство в Сърбия”, коментира кметът д-р инж. Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 852 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign