Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Детските градини посрещат Деня на Кърджали със спортни празници

 18 Октомври 2021

Със спортни празници на открито, стартиращи от днес, близо 700 деца от  девет детски градини се включват в празничните мероприятия на община Кърджали посветени на 21 октомври-Деня на Кърджали. Тази сутрин първи бяха децата от подготвителните групи на ДГ „Орфей”. 60 възпитаници на детската градина показаха своите умения и се забавляваха в  предварително подготвените състезателни и музикално подвижни игри. 

Утре 19 октомври надпреварата сред най-малките продължава в детските градини „Вяра, Надежда и  Любов“ , „Щастие“  и  „Дъга“ .

Спортният празник в ДГ „Вяра,Надежда и Любов” е под мотото „Спорт и забавление” и включва щафетни и музикално подвижни игри, както и танци. В него ще участват 88 деца от подготвителните групи за 5 и 6 годишни, които ще демонстрират прецизност, точност, ловкост, бързина, съобразителност и умения да спазват правила.

В ДГ „Щастие” спъртният празник е под надслов” „С песни и игри да бъдем по-добри”. В него ще се включат 57 деца, които ще се включат в четири състезателни игри – „Есенни листа”, „Двете мечета”, „Бързо на столче” и „Щафета”, между децата обучаващи се в трета и етвърта група.

Утре в 10,30 ще започне и спортният празник в ДГ „Дъга”. В него ще участват 40 деца от подготвителните групи за деца на 6 години. Децата ще се съревновават в два отбора в спортно-музикални игри с включени уреди като  обръчи, въженца, малки и големи топки.

Спортните празници продължават на 20 и 21 октомври. На 20-ти октомври   идва ред на малчуганите от ДГ „Райна Княгиня, в които ще се включат 170 деца от подготвителните групи. Ще бъде представена  аеробна композиция с водещ  Златка Атанасова и проведени състезателни игри - „Малките спортисти”, „Звънчета”, „Бързо седни-балона пукни” и „Засади цветето”, съобразени с различните възрастови групи.

На връх празника - 21 октомври, спортни празници ще бъдат организирани и с децата от  ДГ „Мир“, ДГ „Здравец“, ДГ „Чайка“    и  ДГ „Кокиче“ с. Мост.   

В ДГ „Мир” участниците в спортният празник са 85 от трета и метвърта подготвителна група, във ДГ „Здравец”—57, в ДГ „Чайка”-115, а в ДДГ „Кокиче” с. Мост в празника  ще се включат всички възпитаници на детското заведение и целият персонал.

Още снимки
 Прочитания: 1231 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign