Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Художници от Кърджали, Турция и Англия представят творби в изложба за Деня на Кърджали

 19 Октомври 2021

На 20 октомври от 17.30 часа, в Керимовата къща ще бъде открита традиционната изложба на Дружеството на художниците в Кърджали, посветена на празника на града – 21 октомври.

Между 20 и 25 художници участват със своите творби в изложбата като жанровете са възможно най-разнообразни – живопис, графика, пластика. Изложбата не е ограничена тематично за Деня на Кърджали, но във всяка една творба човек може да намери някакво послание, което пък я прави изключително колоритна, сподели уредникът в Керимовата къща Пенка Атанасова. По думите й с творбите си ще участват и гостуващи художници от Турция, Англия. Макар и не за първи път в изложбата участват и млади автори като Десислава Емилианова, Есин, Фахрие Камбер. „Радваме се да виждаме в тяхно лице едни сериозни творци, които гледат наистина професионално на това, което правят.  

Очаквано и традиционно почитателите на изобразителното изкуство ще могат да видят нови работи на известните кърджалийски художници Владо и Павлина Чукич, Пенка и Хари Атанасови, Емил Пенчев, Камбер Камбер, Христо Габеров, Георги Шишков, Мая Мечева и др.

 

 


 Прочитания: 767 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign