Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Очаква се до няколко часа водоподаването в града и част от населените места в общината да бъде възстановено

 09 Ноември 2021

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис проведе тази сутрин разговор с директора на ВиК  инж. Славчо Славков във връзка с голямата авария, която остави града и населени места в общината без вода. Разговорът е предизвикан от множеството сигнали постъпили в общината от страна на граждани. Инж. Славков е заявил, че аварията на захранващия резервоар 13000 водопровод вследствие строителни работи по водния цикъл, извършвани от фирма "Кристална вода" още снощи е била отстранена. По думите му до няколко часа се очаква  да бъде възстановено водоподаването  и във всички райони, където все още няма вода.

Ще припомним, че аварията наруши водоподаването в гр.Кърджали по левия бряг на р.Арда, както и във кв. Възрожденци - ниска част и бл.21-40, кв.Веселчани ниска част, селата Срединка,Царевец,Калинка, Рани лист,Чилик,Сипей, Зимзелен и др. , захранвани от р-р13000.

Строителните работи по „Воден цикъл“ 2 се извършват по проект „Доизграждане и реконструкция на водоснабдителната система и канализационни мрежи в обособената територия, обслужвана от "ВиК" ООД, гр. Кърджали, България“ с бенефициент  ВиК ООД гр. Кърджали.


 Прочитания: 1132 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign