Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С пищно тържество и заря грейнаха светлините на коледната елха в Кърджали

 08 Декември 2021

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1! И грейнаха светлините на коледната елха в Кърджали. Всъщност елхите бяха три, а небето над родопския град бе озарено от многоцветна заря, пукотевицата от която не можа да заглуши детската радостна глъч и смехове на стотици кърджалийски деца.  Освен тях в отброяването активни бяха и кметът д-р инж.Хасан Азис, енорийският свещеник отец Петър и разбира се - Дядо Коледа.

Това бе кулминацията на пищното тържество в коледното пространство пред сградата на общината, главни герои в което бяха отново децата на Кърджали. Танцовите и певческите състави при ОДК изнесоха концерт пред кърджалийци, дошли да станат съпричастни на коледния ритуал.  

Кметът д-р инж. Хасан Азис определи операция "Коледа в Кърджали" за успешна. И още:

„Духът на Коледа вече е в Кърджали!

Тази година искахме Коледното пространство пред сградата на общината да бъде по-светла, по-шарена; да отбележим по-бързо и настъпването на Новата година! Да има нови изненади за кърджалийци и за гостите на града ни – тази година имаме още по-хубава голяма и светла елха, тази година и Дядо Коледа е по-лъчезарен и по-светъл, тази година и шейната на Дядо Коледа е в Кърджали, заедно с еленчето Рудолф! Вълшебната каляска също е тук за нашите деца!

Всичко това е поради една-единствена причина: защото децата на Кърджали го заслужават!

Поставяме и едно ново начало: имаме и чудесен коледен базар с 15 къщички, които са в центъра на града и ще радват кърджалийци с работно време от 8.00 до 22.00 ч. За последно такъв базар в града е имало преди повече от 30 години.

Един от символите на Кърджали е Ангелът на Кърджали, който е тук в знак на благодарност към труда на всички медици. Сърцето на Ангелът е знак на благодарност от кърджалийци към всички лекари и работещи в болницата, които с риск за живота си всеки ден се грижат за нашия живот.”, заяви в словото си кметът. Той каза също, че до Коледа децата ще получат още един – специален подарък. Това е детски приключенски парк в парк „Простор“, чиято реализация започва от утре. И благодари на всички пожелавайки им весели коледни и новогодишни празници.

Още снимки
 Прочитания: 1195 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign