Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Аткетират потребителите по проект „Патронажна грижа +“ за осигуряване на ваксинация в дома

 19 Януари 2022

Община Кърджали  започва анкетиране сред  потребителите по проект „Патронажна грижа+ “, във връзка с  възможността за осигуряване на ваксинация срещу КОВИД-19  за тези, които са в невъзможност от напускане на дома или социалната услуга. Анкетирането е в отговор на отправен апел от страна на Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, по който се реализира проекта, за създаване на необходимата организация за осигуряване на ваксинирането.

По процедурата са създадени необходимите предпоставки за качествено и пълноценно предоставяне на услуги, което предполага възможността за предоставяне на своевременна ваксинация срещу КОВИД-19.

След приключване на анкетирането, ще бъдат предприети съответните стъпки за реализиране на своевременни действия по ваксинацията на потребителите по проекта, каза ръководителят му Ширин Сюлейман. Тя допълни, че „Патронажна грижа+ “ се изпълнява на територията на общината ни от март 2021 г. Здравни услуги по проекта се ползват от хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване, лица над 54 години, както и от други уязвими групи, включително поставени под карантина във връзка с КОВИД-19 и такива от рисковите групи за заразяване с вируса . Към момента действащите потребители по проекта  са 227.


 Прочитания: 785 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign