Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали дарява имот в кв. „Веселчане“ за нуждите на Пловдивската митрополия

 27 Януари 2022

Общински съвет Кърджали  единодушно реши безвъзмездно да бъде прехвърлен, чрез дарение, недвижим имот от 1546 кв. м. в кв. Веселчане, отреден за обществено обслужване, в собственост на Българска Православна Църква – Българска Патриаршия, за нуждите на Пловдивска митрополия.  Става дума за  имота, където в момента се намира паркинг в непосредствена близост до манастирският комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в квартала.

Комплексът към момента няма лице към улицата, а това положение създава сериозни затруднения и ограничава достъпа, включително и транспортния,  до църковните имоти. С приемането на решението се дава възможност за осигуряването на безусловен и наложителен самостоятелен транспортен достъп към църковните имоти, както и за изпълнение на препоръките на органите на пожарна безопасност, включително за осигуряването на достъпа на специални автомобили.

Решението на Общински съвет на Кърджали за безвъзмездно прехвърляне чрез дарение на имота бе прието  единодушно,  при законово изискване от  мнозинство от три четвърти от общия брой на съветниците. С него бе възложено на кмета на Община Кърджали да издаде заповед и сключи договор за безвъзмездно прехвърляне чрез дарение  на имота.


 Прочитания: 994 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign