Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Д-р инж. Хасан Азис домакин на международна работна среща  „ Общи действия в борбата с Ковид 19" между побратимените общини Кърджали и Одрин

 03 Февруари 2022

Първа международна работна среща, организирана от българска община, за общи усилия в овладяване на заболеваемостта от КОВИД- 19 се провежда днес в Кърджали. Работната среща под надслов „ Общи действия в борбата с Ковид 19" между побратимените общини  Кърджали и Одрин и Тракийския университет започна  в 11.00 часа в сградата на областната болница в Кърджали. Домакин на съвместната инициатива е кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис. Събитието е в присъствен формат и в него се включват всички общински болници в област Кърджали.

Основните акценти на международната работна среща са насочени към обмен на информация, опит и препоръки свързани с  методите за намаляване на заболеваемостта от КОВИД-  19, увеличаване на ваксинациония процес в област Кърджали и община Одрин и използване на иновативни технологии в областта на медицината, в частност корона вирус. Сред дискутираните въпроси и такива  свързани с възможността за увеличаване на достъпа до тестове и медикаменти и организиране на нова информационна кампания и др.

Срещата се излъчва на официалната страница на кмета на община Кърджали и зам.-председател на НСОРБ д-р инж. Хасан Азис и на профила на Община Кърджали във Фейсбук.


 Прочитания: 920 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign