Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общинският съвет реши: Отдават се на концесия открития и закрития плувни басейни

 24 Февруари 2022

С 31 гласа „за”, 10 „въздаржал се” и нито един против Общинският съвет в Кърджали прие годишния отчет за изпълнение на включените проекти в Плана за действие за общинските концесии в Община Кърджали за 2021-2027 година и концесионните договори за 2021 година. Става въпрос за отдаване на концесия  на обектите „Закрит плувен басейн” и „Открит плувен басейн”.

„След финансов анализ стана ясно, че ние не можем да си позволим поддържането на закрития плувен басейн. Закритият плувен басейн се ползва от между 10 и 12 човека дневно, които плащат карти между 10 и 15 лева. Затова решихме да започнем процедура за отдаване на концесия и с възможностите за строителство от страна на концесионера двата обекта да станат привлекателни за гражданите на Кърджали.”, коментира пред общинските съветници кметът д-р инж. Хасан Азис. Той подчерта, че конкурсите за отдаване на концесия за строителство предстоят и изрази надежда да се явят концесионери, които да извършат съответните ремонти и поддръжка на басейните.

На упреците на опозицията в Общинския съвет, че дълго време басейните не работят, а това лишава от възможността да тренират спортните клубове и граждани, кметът д-р инж. Хасан Азис  отговори, че общинското ръководство се е погрижило те да могат да ползват басейна в Езиковата гимназия „Христо Ботев”.

Сума в размер на 150 000лв.  за тази цел от са осигурени от стандартите  за учебните заведения с условие всички ученици от учебните заведения на общината да могат да ползват обекта при определен график за това.

 

 


 Прочитания: 1243 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign