Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Връчиха наградите в конкурса за превод от английски – част от Месеца на Америка в Кърджали

 25 Февруари 2022

Днес във фоайето на Дома на културата се проведе церемонията по награждаване на победителите в конкурса за превод от английски на български език, станала известна като Оскари за превод. В състезанието тази година се включиха ученици от 10, 11 и 12 клас от трите големи училища в Кърджали – Езикова гимназия „Христо Ботев“, СУ „П.Р.Славейков“ и СУ „Отец Паисий“, а жури в състав Анжела Родел, изпълнителен директор на Комисия „Фулбрайт“ , Алеко Дянков и Милена Попова оценяваше творбите.

В церемонията участваха кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, секретарят в посолството на САЩ Андрю Франкс – и двамата партньори на дружество „Приятели на САЩ” в Кърджали в организацията и провеждането на ежегодния фестивал „Февруари – Месец на Америка в Кърджали”.  Тук бяха още председателят на дружеството Валентина Иванова, която откри церемонията по връчване на наградите, и представители на журито Алеко Дянков и Милена Попова.

Всички те връчиха наградите на победителите в конкурса за превод от английски на български език, а това бяха 9 ученици от големите училища в Кърджали. Първенците сред тях в категориите – 10, 11 и 12 клас, са съответно Йекта Аптурахман, Росана Топузлиева и Илияна Терзиева.

Още снимки
 Прочитания: 1161 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign