Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Баба Марта закичи с мартенички общинското ръководство и много граждани и гости на Кърджали

 01 Март 2022

Баба Марта бързала, мартеници вързала: морави, зелени, бели и червени! С този традиционен поздрав днес Баба Марта раздаде на десетки граждани и гости на Кърджали мартеници в специално обособения мартенски кът в зеленото пространство пред  сградата на Община Кърджали.  Първите, които тя закичи бяха заместник-кметът инж. Катя Митовска, секретарят на общинската администрация Себахатин Риза, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Шерин Сюлейман.   Те от своя страна също „помогнаха” на Баба Марта и закичваха с пожелание за здраве и щастие кърджалийци с мартенички, осигурени от община Кърджали. Сред тях освен  деца и младежи, бяха и бебенца, както и стари хора.

По-рано ученици от Детски и младежки парламент към ОДК закичиха кмета на общината д-р инж.Хасан Азис с ръчно изработена мартеница в цветовете на националния трикольор и му пожелаха здраве и успехи.

А преди Баба Марта да се появи в предиобедните часове пред общината, много хора минаваха да си направят снимки в 1-вомартенския кът, представляващ светеща пролетна композиция със символи на пролетта, която създава настроение на гражданите. Големи Пижо и Пенда, кокичета и щъркели, предвестници на пролетта  включва празничния  кът. Две дървета пред мартенската  композиция са   украсени и окичени с  мартеници от младите таланти на ОДК.

 

Още снимки
 Прочитания: 823 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign