Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Духовници готови да подслонят бежанци в църковни и вакъфски имоти

 03 Март 2022

Енорийският свещеник отец Петър Гарена и районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди изразиха готовност да приемат бежанци от Украйна. Решението бе оповестено след  традиционното третомартенско кафе на попа, мюфтия и кмета на Кърджали д-р инж.Хасан Азис. По време на кафето тримата обявиха, че тази година  кафето, което през годините е било знак на толерантността, е кафето на мира и отправиха общо послание за мир и разбирателство.

 По време на  обедния намаз в новата джамия в кв.“Прилепци“ в петък,4 март, ще бъде отслужена молитва за мир, каза районният мюфтия. Той изрази готовност за подслоняване в имоти на Районно мюфтийство  на бягащи от войната в Украйна бежанци. Отец Петър ще отправи молитва за мир в централната църква „Св.Георги“  по време на неделната служба в храма на 6 март. Той също изрази готовност да приюти в помещения към църквата бежанци от Украйна.

Кметът на Кърджали д-р инж.Азис заяви, че общината ще бъде партньор и ще подкрепи всички инициативи в града, свързани с посрещането и помощ за бежанците от Украйна.

 

 

.  


 Прочитания: 1103 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign