Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стотици се насладиха на „Религиозна симфонична музика” на Балканския оркестър при Тракийския университет в Одрин

 19 Април 2022

Стотици любители на симфоничната музика се насладиха на концерта „Религиозна симфонична музика” на Балканския симфоничния оркестър при Тракийския университет в град Одрин, който се проведе в залата на Дома на културата в Кърджали снощи.

Сред гостите на събитието бяха генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, кметът на Голяма община Бурса Алинур Акташ, ректорът на Тракийския университет в Одрин проф. Ерхан Табакоглу, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, енорийският свещеник при храм „Св. Георги Победоносец“ в Кърджали отец Петър Гарена, районният мюфтия Басри Еминефенди, народни представители, кметовете от седемте общини на област Кърджали.

Любителите на религиозната симфонична музика можеха да се насладят на изпълненията на артистите от Държавния ансамбъл за турска и румелийска музика в Одрин, под диригентството на  проф. Ахмет Зафер. Творчески директор на спектакъла е Йълдърай Озтюрк, а солисти – Гьокче Бахар Бахче, Йълдърай Озтюрк и Халил Ерсевен.

Представени бяха 10 творби, част от които съпроводени с изпълнения на дервиши.

 

Събитието бе организирано от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, със съдействието на Община Кърджали и Тракийския университет в Одрин. Поводът е свещеният за мюсюлманите месец Рамазан.

След края на концерта, официалните лица се отправиха за участие във вечеря-ифтар, която кметът на турския град Бурса даде в Кърджали за 500 души.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1113 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign