Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Младите журналисти на ОДК представиха новото издание на вестник „Приятели плюс“

 20 Април 2022

Представянето на тазгодишното издание на ученическия вестник „Приятели плюс“  се превърна с празник на талантите. Изданието се подготвя от участници в школите и кръжоците в Общински детски комплекс и се печата като част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали.

Авторите на журналистическите текстове и младите фотографи се срещнаха с героите на своите материали, специално поканени на презентацията, проведена в Общински детски комплекс на 19 април 2022 година.

Златка Пеньова, директор на ОДК, и Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ“ припомниха историята на съвместната дейност на двете институции и представиха отделните рубрики в новото издание на вестника.

В залата присъстваха републиканската шампионка по бокс Алейна Мехмед иносителката на бронзов медал от Държавното първенство за девойки Селджан Рамадан, накичени с последните си отличия и с голяма купа за отборно трето място  на „Арда бокс“. Момичетата, които са герои в изданието, разказаха за последните си успехи и за целите, които си поставят в спорта и в учението. Треньорът им Стоян Узунов сподели колко труд полагат боксьорките в залата, за да стигнат до успеха.

Сред гостите бяха и ръководителката Гинка Матева и една от участничките във  фолклорната вокална група при СУ„Йордан Йовков“, за които разказва в броя Любомира Солакова от Клуб „Медийно студио“. Двете поздравиха присъстващите с една от песните отсвоя репертоар. Изпълнението им повдигна градуса на настроението в залата.

„Приятели плюс“представи и Детски и младежки парламент към ОДК, който през 2022 г. става на 17 години. Участници в него припомниха значението на тази важна форма, спомогнала за изграждането им като личности и будни граждани, ангажирани с проблемите и желанията на своите връстници.

Във вестника е представена носителката на първата стипендия „Джими“ Миглена Каменова, студентка в специалност „Дизайн и печатна комуникация“ в Пловдивския университет, възпитаничка на ОДК-Кърджали.

Интервюто на Александра Найденова с Илия Илиев, който живее и учи в Хонконг, вдъхновява младите хора да откриват нови светове и приятели.

В изданието се разказва още за американеца Нейтън Ширър, преподавател в ЕГ „Христо Ботев“, както и за Първи ученически гвардейски отряд,мажоретния състав и техните ръководителиЕлена и Димитър Кондикови,които прославят Кърджали в страната и чужбина.

На последната страница на вестника младите журналисти ни срещат с три абитуриентки, дългогодишни членове на клубове в ОДК.

Месецът на Америка се организира от Дружество „Приятели на САЩ“ за 12 път със съдействието на община Кърджали и посолството на САЩ.


 Прочитания: 1006 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign