Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Като част от Великденската кампания на ОДК кметът и децата на Кърджали боядисаха 500 яйца

 21 Април 2022

За поредна година Детски и младежки парламент и Общински детски комплекс Кърджали организират Благотворителна великденска инициатива „Великденска усмивка”. В нея тази година активен участник бе и кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.  Той и децата днес, на Велики четвъртък, боядисаха днес 500 дарени яйца боядисахме днес,  на Велики четвъртък с децата в ОДК.

Традиционно като дарители се включват фирми от района за производство на яйца и козунаци.

С по-голямата част от тях младежите ще подготвят великденски пакети, които  ще раздават по адреси на самотни възрастни хора и деца от социално слаби семейства с пожелание за здраве и благополучие и с надеждата да има повече усмивки  за светлия християнски празник Възкресение Христово. Останалите яйца ще бъдат раздадени на децата на Великденския празник за участие в конкурса за най-здраво яйце.

Община Кърджали и Общински детски комплекс канят децата и техните родители на Великденски детски празник в неделя от 11.00 ч. в градинката пред църквата „Св.Георги Победоносец“. Празникът ще започне с благословията на отец Петър.

В програмата ще участват деца от клуб „Театър, творчество, изява“ и ДВГ „До Ре Ми“ към ОДК, Детска вокална фолклорна група към СУ „Й.Йовков“ и танцова формация „Тракийска младост“  при НЧ “Родопски фар“ кв.“Гледка“. На празника  ще се проведе и конкурс за най-здраво великденско яйце.

Да бъде здраве, мир, благодат и  настроение!

Светли празнични дни!

Още снимки
 Прочитания: 2274 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign