Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“ Млади сме - да действаме!”

 28 Юни 2007

Двудневен семинар на тема “ Млади сме - да действаме!” приключи днес в Кърджали. Организатор на проявата е община Кърджали, а символичен домакин бе кметът инж.Хасан Азис. Форумът се проведе със съдействието на Държавната агенция за младежта и спорта. В него участваха и трима лектори от ДАМС -Иван Иванов-главен експерт младежки дейности в отдел “Държавна политика и програми по младежки дейности”, Весела Мангейна-младши специалист отдел “Национална информационна система за младежта” и Татяна Костадинова младши специалист по Програма “Младежта в действие” на ДАМС . Те представиха пред участниците три от програмите, разработени в агенцията.
Семинарът се състоя в конферентната зала на Военният клуб в Кърджали. Той бе открит с представяне на ученическите съвети от учебните заведения в областния град. По –късно участниците бяха запознати и със Споразумението между Националното сдружение на общините в Република България и Държавната агенция за младежта и спорта. Дискутирани бяха и новите моменти в Ревизираната Европейска харта и резултатите от нейната презентация сред учениците в Кърджали.
Днешният ден също предложи интересни дебати за участниците. Дискусията бе изцяло насочена към темата “Младите срещу насилието”. В тази връзка бе представен и проектът “Превенция и намаляване на детско –юношеската агресия, чрез формиране на умения за решаване на конфликти”, сподели Росица Ескова - областен координатар по младежки дейности към ДАМС .
Специален уъркшоп бе подготвен и осъществен от екипа на Младежки център КРЪГ на тема "Изкуството срещу насилието".По време на уъркшопа участниците в семинара с консултанти от Кръг разработиха отделни модули от цялостна младежка кампания "Не на насилието". Така в работните групи се появиха няколко проекта-за билборд,плакат, рекламна тениска, текстове за песни, всл. и музика към текстовете.Някои от тези проекти ще бъдат публикувани от Кръг и Община Кърджали.
Участници в двудневния форум бяха представители на всички средни училища и младежки организации в община Кърджали, неправителствените организации -“Детски младежки парламент” към ОДК, ФМЦ "Кръг" с Младежки алианс, ”Родопея- Балканика”, Сдружение “Спортен клуб Кърджали”, Сдружение “Ние” и Център за работа с доброволци.


Още снимки
 Прочитания: 2358 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign