Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийски общинари се срещнаха с ръководството на ТПП в Чорлу

 08 Юли 2022

Делегацията от община Кърджали, която бе на  официално посещение в гр.Чорлу, Р Турция във връзка с подписването на Протокол за побратимяване иСпоразумение за сътрудничество при предоставяне на електронни административни услуги между общините Кърджали и Чорлу посети и Търговско-промишлена палата в града. На срещата с председателя на Управителния съвет на Търговско-промишлената палата /ТПП/ Иззет Волкан присъстваха и  кметовете на двете общини д-р инж.Хасан Азис и г-н Ахмет Саръкурт.

ТПП в Чорлу има 1100 члена и е най-голямата палата в Тракийската част на Турция.На територията на Чорлу има над 4000 фабрики, над 1100 са големите действащи фирми..Обособени са 6 индустриални зони и безмитна зона.В момента се изгражда Технопарк на площ от  1000 кв.м., което ще улесни износа на произвежданата в района продукция.Положителен ефект върху развитието на бизнеса в района има  близостта на международното  летище „Ататюрк“ и пристанището в Текирдаг, каза в изложението си председателят на палатата Иззет Волкан.Той представи и някои от големите проекти, които реализира палатата в  сферата на образованието, околната среда. Приветства подписването на Протокол за побратимяването на двете общини и изрази надежда, че това ще стимулира  и създаването на контакти и сътрудничеството между работодателските организации от двата града.За нас България е вратата към Европа, подчерта г-н Волкан.

Кметовете на двете общини д-р инж.Хасан Азис и г-н Ахмет Саръкурт се ангажираха да съдействатза организиране на  двустранна среща между търговско-промишлените палати в Кърджали и Чорлу ,за  да се обсъдят конкретни варианти за партньорство, които  биха могли   да бъдат в полза на бизнеса от двете държави.

Делегацията от община Кърджали през втория ден на посещението си в Турция проведе срещи с ръководството на Тракийския университет в Одрин и кмета на община Одрин Реджеб Гюркан.

 

Още снимки
 Прочитания: 739 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign