Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Родители и педагози от ДГ „Максим Горки” протестират срещу директорката си, след проверки кметът обеща адекватни мерки

 18 Юли 2022

Днес родители на деца от Детска градина „Максим Горки" и педагози излязоха на протест срещу действията на временно изпълняващата длъжността Директор Поля Стайкова. Те протестират срещу отношението й  към тях като го определят като пренебрежително. Родителите атакуват методите на работа както към персонала, така и към родителите, което според тях е неприемливо. Всичко това е описано в жалба, подадена на 25 май в общинска администрация, но отговор от там няма, казват родителите.  

Според педагозите директорката вменявала неприсъщи задължения на хора от персонала без такива да са им упоменати в длъжностната характеристика. Медицинските сестри изпълнявали често ролята на педагози. В същото време често се е случвало по думите на протестиращите педагозите да остават сами без помощен персонал при посрещането и изпращането на децата,  което създавало предпоставка останалите деца да остават без надзор.

„Като кмет на общината съм предприел всички необходими действия, които могат да се предприемат. Веднага съм сформирал комисия с представители от общината и общински съветници от Постоянната комисия по образование. Имаме констативен протокол, който ще се връчи на временно изпълняващата длъжността директор на Детска градина „Максим Горки" за подпис и ще се вземат съответните конкретни и адекватни мерки”, коментира кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис в качеството си на работодател.  По думите му това ще стане в момента, в който тя се върне от отпуск.

„Междувременно се получи и още една подписка в подкрепа на работата на временно изпълняващата длъжността  директор на Детска градина „Максим Горки”. Там явно има разделение и в персонала, което като че ли се пренася и сред родителите”, коментира кметът д-р инж. Хасан Азис.  

Той бе категоричен, че и родителите, и персоналът, и директорът на детската градина  трябва да бъдат спокойни, че ще бъдат взети мерки, тъй като трябва да бъдат осигурени нормални условия за работа в детското заведение.  

 

Още снимки
 Прочитания: 1940 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign